dinsdag 1 november 2011

Eventverslag: Zombiewalk 2011

Dertig oktober 2011 was het eindelijk zo ver: de eerste zombiewalk in Antwerpen, georganiseerd door Els. Het BZF-team was, na bijna een maand voorbereiding, aanwezig op de walk (een kleine 10 minuten later dan het geplande 1 uur, maar wij waren er).

Groot was ons vreugde toen we de hoek omkwamen & onmiddelijk een grote groep zombies zagen. Helaas was het een pak minder dan de 376 personen die aanwezig waren volgens Facebook, toch kon dit de pret niet bederven.

Na nog een goed kwartier wachten, waarin wij uitgebreid de kans hadden om elkaar te bekijken, een praatje te slaan & de eerste foto's te nemen vertrokken we met goede moed over de Keyserlei.

By Elvire Van Ooteghem

Groot was de verbazing van de Antwerpse mensen & toeristen waar wij langskwamen & al snel werden de eerste gsm's bovengehaald om ons uitgebreid te filmen & te fotograferen. Zeker de groepen japanners en Chinezen die wij tegenkwamen waren ontzettend enthousiast & waarschijnlijk waren wij die dag het nieuws op Facebook & Twitter in Japan & China.

We vervolgden onze weg door het stad, vergezeld door gekreun, gegrom & enkele valpartijen. Sommigen voor de show & andere wegens de ongemakkelijke schoenen. (Nep)bloed werd lustig gebruikt en fotografen haalden hun hart op aan de ongebruikelijke modellen voor hun lens.

By Elvire Van Ooteghem

Toen wij onze stap maakten op de Groenplaats voor een pauze, splitste de groep zich al snel op om de McDonald's te bestormen, er werden praatjes geslaan en enkele zombies verkochten wat show om de mensen en hunzelf te entertainen. Opnieuw werden er enorm veel foto's getrokken, zowel door aanwezige fotografen als nieuwsgierige toeschouwers.

By Rita photography

Helaas liep na de pauze de walk wat uiteen doordat sommigen niet doorhadden dat we terug vertrokken of doordat ze nog steeds in de mc donalds waren om nuggets te bestellen en op te peuzelen. In een hoog tempo liepen we verder & uiteindelijk eindigden we in een - volgens een andere zombie - marathonwandeling. Hierdoor raakten we opgesplitst en uiteindelijk liepen we allemaal verdeeld het laatste stuk van de walk.

Op het einde van de walk werd er een oproep gedaan om nog een afsluiter te drinken in de Rots & met een deel van de groep vertrokken we vol moed naar de metro. Hier eindigden we in een fotoshoot met Aztek TV, het wegjagen van een groep japanners die aerobic (?) beoefenden in de onderste gangen van de metro, het misbruiken van de grote glazen wanden en vele roltrappen en het jagen op leden van de jeugdbeweging.

Uiteindelijk raakten de overgebleven groep in de metro & werd er nog een laatste dronk gedaan op de walk in de Rots. Hier splitsen de wegen zich en de rest is geschiedenis.

Lots of brains,
The BZF-team

Geen opmerkingen: