maandag 7 november 2011

Zombie Archetypes: Just Your Average Zombie

Als eerste in deze reeks met zombie-typetjes natuurlijk de 'gewone' zombie. Het idee is dat willekeurige voorbijgangers geïnfecteerd worden.

Waarom?

Allereerst is er natuurlijk het feit dat deze zombies waarschijnlijk wel de makkelijkste en goedkoopste soort zijn: ideaal voor als je budget wat aan de kleine kant is. Deze alledaagse zombies zien er bovendien vooral en masse heel goed uit en zijn ook heel overtuigend. Het is heel aanneembaar dat de meerderheid van de zombiemassa uit geïnfecteerde voorbijgangers bestaat, daarom wordt dit soort zombie heel vaak in films gebruikt.

Hoe?

Hier kan je eigenlijk je zin mee doen. Het best kan je gewoon  tussen je kapotte spullen rommelen, of wat kleren kopen in een tweedehandswinkel. Zolang je dagelijkse kledingstijl niet te extravagant is, kom je normaal gezien wel aan een geslaagde outfit. Uiteraard worden hierbij vaak lichte kleuren gebruikt, omdat bloedvlekken en vuil veel beter zichtbaar zijn op een lichte achtergrond.
Let op: deze zombies zien er vooral goed uit als ze in groep rondlopen - je mag dus niet té veel opvallen, al moet je natuurlijk ook niet met z'n allen dezelfde outfit gaan dragen.
Je kan uiteraard een achtergrondverhaal verzinnen dat bij je kleren past. Als je aan het joggen was, heb je sportkledij aan; was je op weg naar je werk, draag dan bijvoorbeeld een naamkaartje van je (denkbeeldige?) werkgever. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Inspiratie

Deze foto's komen uit de films Dawn of the Dead en Shaun of the Dead - allebei ideaal voor zombie-inspiratie en zeker de moeite om eens te bekijken.Volgende artikel in de reeks: dokters en verplegers.


Lots of brains,The BZF-team

Geen opmerkingen: