dinsdag 15 november 2011

Zombie Archetypes: Medical Personnel

Deze keer is ons artikel helemaal gewijd aan medisch personeel: dokters, chirurgen en verpleegsters.

Waarom?
Allereerst is er het feit dat dokters en verplegend personeel sowieso al geassocieerd worden met bloederige situaties: deze mensen hun job is om mensen open te snijden en met hun organen te knoeien!
Aan de andere kant zijn het ook personen waarin je vertrouwt. Je vertelt hen dingen die je niet gauw aan een ander zou vertellen, en verwacht van hen dat ze je steunen en verzorgen. Zij bewaren je geheimen en maken je beter. In geval van zombie-incidenten wordt deze rol natuurlijk omgedraaid: je vroegere vertrouwenspersonen en verzorgers zijn plots griezelige moordmachines geworden. En niet zomaar een moordmachine: ze kennen al je zwakke plekken (je hebt ze namelijk zelf voor hen opgesomd) en beschikken bovendien over allerlei scherp opereergerief en een flinke voorraad gevaarlijke medicijnen.
Tel daar nog eens bij dat de meeste mensen verpleegsters heel sexy vinden, en je krijgt een enorm populair concept.

Hoe?
Een overtuigende dokters- of verplegersoutfit is iets moeilijker, of in ieder geval iets duurder. Omdat dit type zombie zo extreem populair is, zijn er her en der een hoop kant-en-klare pakjes te verkrijgen. Wij raden echter aan om je eigen ding te doen: wij weten gewoonweg dat onze zombies allemaal creatieve genie├źn zijn, en zo loop je tenminste geen risico dat iemand anders hetzelfde aan heeft.
Afgezien van een labjas of uniform is het altijd leuk om wat accessoires bij te hebben: spuiten, bloederig 'operatiemateriaal', en als je niet zo goed bent met makeup is een mondmaskertje of een windel natuurlijk ook altijd handig.
Extra cool: een 'patient' die met je meeloopt (ineens ook een mooie oplossing als iemand bijvoorbeeld in een rolstoel zit of een arm gebroken heeft).
Mogelijk nadeel: door de grote populariteit van dit soort zombies, is er veel kans dat je niet de enige gaat zijn die op dit idee kwam.

Inspiratie

afkomstig van www.ukcostumes4u.com.
Een foto van de Zombie Walk in Irving (Texas).
Afkomstig van www.zombieambience.com

In ons volgende artikel: het dode bruidspaar.

Lots of brains, The BZF-team

Geen opmerkingen: