woensdag 28 december 2011

Zombie Archetypes: We Were Working Secretly For The Military

Waarschuwing:
Voor de zombiewalk raden we aan om dit toch maar niet te doen. Zowat alle kleren en attributen die je voor een geslaagd kostuum nodig hebt, zijn door de Belgische wet verboden. We willen niet dat onze zombies in de problemen komen - omdat dat helemaal niet leuk gaat zijn voor jullie, én omdat het de toekomst van de walk zelf in gevaar brengt.
We zetten dit archetype er alleen bij om toch een ietwat complete reeks te hebben.


Bij een zombie outbreak horen natuurlijk de security-agenten en militairen die worden ingehuurd om dit soort dingen te verhelpen. Bij deze dus een artikeltje over de moedige mannen en vrouwen die het jammer genoeg niet gehaald hebben.

Waarom?
Om te beginnen natuurlijk omdat maar weinig dingen sexier zijn dan een uniform.
En ook omdat het ergens gewoon logisch is en het verhaal aanvult. Deze mensen zijn de eersten die er worden bijgehaald. Hun job is zombies bestrijden en bijgevolg lopen ze ook heel veel kans op dit soort 'ongelukjes'.

Hoe?
Deze is iets moeilijker uit te werken, gezien het dragen van militaire uniformen verboden is en voor serieus wat problemen kan zorgen als je geen geldige federale pas hebt. Met andere woorden: als je niet voor Defensie werkt, is dit geen goed idee.
In principe kan je wel een aantal dingen doen die erop lijken: er zijn genoeg spullen te vinden met legermotief en/of andere militair uitziende accentjes, en dogtags (die kettinkjes die soldaten dragen bij wijze van identificatie) worden gewoon in juwelenwinkels verkocht. Spijtig genoeg gaat het er zo nooit echt realistisch uitzien.
Bij accessoires is het jammer genoeg een gelijkaardig verhaal: de wapenwet verbiedt het openbaar dragen van echte én 'echt uitziende' nepwapens. Zolang het eventueel kan geïnterpreteerd worden als een echt wapen, mag je er niet mee rondlopen. Voor dit soort dingen kan je enorm in de problemen geraken. Arrestaties, boetes en een strafblad zijn geen prettig vooruitzicht.

Inspiratie


& van de zombiewalk in Warsaw 2008: Army zombies as dinner
Voor film liefhebbers
Als je houdt van zombies in uniforms, dan is de film "Dead Snow" een aanrader!

Lots of brains,The BZF-team

Geen opmerkingen: