vrijdag 9 maart 2012

Zombie Archetype: Remember My Name

Met dit archetype kan je alle kanten op. Als de doden uit de grond komen, geldt dat ook voor bekende doden, ja toch?

Waarom?

Een beetje glitter en glamour kan geen kwaad. Met dit archetype kan je op actualiteit inspelen of gewoon een eerbetoon aan je favoriete ster geven. Andersom kan natuurlijk ook.

Hoe?

Stap 1: zoek allereerst al een beroemdheid die op je lijkt. Dit lijkt logisch, maar vaak houden mensen geen rekening met lichaamstype, huidskleur, etc...
Stap 2: probeer de look van die beroemdheid te kopiƫren, liefst nog met een iconische outfit. Let op details. Als je beroemdheid bijvoorbeeld tattoos heeft, zorg er dan voor dat jij die ook hebt (natuurlijk niet permanent). Als je beroemdheid bekend is voor een bepaald kapsel, heb jij dat kapsel. Als er bepaalde outfits zijn die met je beroemdheid geassocieerd worden, probeer er dan zo eentje te pakken te krijgen. Als je het natuurlijk helemaal wilt afmaken, kan je ook nog voor typische maniertjes, danspasjes, accentjes, catchphrases etc zorgen. Alles om het overtuigend de maken!
Stap 3: en dan nu natuurlijk het belangrijkste stuk: zombificatie!

Een voorbeeld: de legendarische Marilyn Monroe!
1. Marilyn heeft blond golvend haar en is vrij bleek. Als je dus een vrij donkere huid en zwart haar hebt, is zij niet echt een optie. Nuja, je kan altijd proberen, maar overtuigend gaat het nooit worden.
2. Marilyns makeup wordt vooral getypeerd door knalrode lippen. Haar bekendste outfit is het beruchte witte kleedje, en in haar foto's draagt ze vaak duur uitziende juwelen die toch niet te opvallend zijn. Deze look is het herkenbaarst, en de meest logische keuze voor dit zombiekostuum.
3. Maak er een zombie van! Haren in de war, bloedvlekken op het mooie witte kleedje, uitgesmeerde makeup, een ontbrekende oorbel en misschien zelfs valse wimpers die niet zo goed meer vasthangen. Improviseer maar!

Wij raden wel aan om met dit archetype op te passen, gezien het misschien verkeerd kan worden opgevat.

Inspiratie

Bron: geekwith.com

Bron: ZombieAmbience
Lots of brains, The BZF-team

Geen opmerkingen: